Най-евтините дестинации за руските туристи през това лято са Турция и България, според данните на руската търсачка "Яндекс“, цитирани от Агенция "Фокус".

Според данните едноседмичната почивка за тричленно семейство през юни в Турция ще бъде от 33 600 до 53 600 хиляди рубли. По-удобните хотели с 4 звезди на 1 или 2 брегова линия и по системата "ол инклузив“, с открит басейн и други услуги ще струват около 75 хиляди рубли в курорта Алания, 65 хиляди рубли в Кемер, 90 хиляди рубли в Сид.

На второ място са пакетите за лятна почивка в България. По данни на "Яндекс“ през юни руските туристи могат да разчитат на минимална стойност на почивката от 46 до 49 хиляди рубли, въпреки че в средата на месеца цените се колебаят от 70 до 80 хиляди рубли.

На Слънчев бряг хубав хотел 4 звезди с аквапарк, басейн и близко море струва около 75 хиляди рубли за трима души (само със закуска) или 78 хиляди рубли (закуска и вечеря).

В Златни пясъци
цените са по-високи: там хотел 4 звезди с набор развлечения и услуги струва 82-85 хиляди рубли за трима души. За изготвяне на визи са необходими още 1680 рубли, а за експресна виза сумата е 3360 рубли.