За почти всеки ден от престоя на чуждите туристи е организирано събитие - екскурзия до историческо място или винена дегустация, съобщи "24 часа".

Около десетина бази в Слънчев бряг са отворили в края на април, те са били резервирани основно от румънци и по-малко българи.

"Текат последните ремонти преди началото на активния сезон - подменяме тротоарни настилки, осветителни тела, обновяване видеонаблюдението, коментира изпълнителният директор на "Слънчев бряг" Златко Димитров.

Курортът чака рекорден брой туристи, след спада през сезон 2015 сега записванията за повечето пазари са на плюс. Най-изразителен е ръстът при поляците, но се очакват доста повече чехи и разбира се руснаци, каза хотелиерът Венелин Ташев.

Според него опитните в бранша няма как да допуснат дубражи, тъй като дори и да се презастраховат с повече резервации, никога не договарят цялата база, винаги оставят резерви. Проблеми обаче могат да се получат при собственици на хотели, които не са наясно с особеностите на бранша и не са наели професионалисти.

Един от обсъжданите въпроси на срещата с министър Ангелкова бе необходимостта от по-строги мерки за сигурност, ние смятаме, че те трябва да започнат още от реда в хотелите, коментира Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма.