Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Плаж ”Крапец” сред най-мръсните по Черноморието

20 март 2017, 09:21 /Редактор: Таня Тодорова

За 87 плажа все още се търсят стопани
Сн.: Bulphoto

Има опасност и тази година много от плажните ивици да останат без наемател и без охрана.

От общо 237 плажа очакванията на Министерството на туризма са 150 да бъдат дадени за управление. За останалите 87 все още се търсят стопани. Сред тях са плажовете „Шкорпиловци", „Кранево" и Ахтопол-север.

Специалисти от Басейнова дирекция "Черноморски район" са направили проучване на замърсеността на няколко плажни ивици в северната и южната част по българското Черноморие, които все още са без концесионер, предаде БНТ.

Стела Барова, главен експерт в Басейнова дирекция "Черноморски район", обясни пред БНТ, че най-замърсен е плажът "Крапец" в северната част, също плаж Шкорпиловци и плаж "Алепу" в южната част.

Проблемът с чистота на неохраняемите плажните ивици е провокирало екоекспертите от варненската Басейнова дирекция да организират акции за почистване на плажовете.

В една от първите екокампании по Северното Черноморие участваха ученици от Хуманитарната гимназия във Варна. "Поне ние да започнем с плажа например и след това по-нататък", заявиха учениците.

Младежите коментираха още, че градските плажове във Варна не са особено чисти през сезона и настоямат за по-строг контрол от страна на институциите.

Един от основните приоритети в работата на Министерството на туризма за лято 2017 е засиления контрол върху стопанисването на плажните ивици. Предвижда се да бъдат създадени повече групи, които да проверяват плажовете през лятото.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ