Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Евтини полети до Милано и Брюксел от Пловдив

21 април 2017, 16:17 /Редактор: Таня Тодорова

Летище Пловдив очаква около 80 000 пътници тази година
Сн.: Shutterstock

Около 80 000 пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през Летище "Пловдив" през тази година. Това е станало ясно по време на поредното заседание на Фонда за развитие на летище Пловдив, съобщиха от общинския пресцентър.

В момента нискотарифна авиокомпания изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон-Станстед, а през есента започват полети и по новите дестинации Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).

Според директора на аеропорта Васил Щърбанов, прогнозите за следващата 2018 г. са за рекорден трафик.

"Тази година се водят активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от общини от област Пловдив и област Смолян", е казал заместник-кметът на община Пловдив Стефан Стоянов.

На заседанието заместник-кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов е съобщил, че в края на март 18 общини и 12 неправителствени организации са създали първия в България туристически район - "Родопи", по силата на новия Закон за туризма, а сдружението има интерес да се включи в работата на Фонда за развитие на Летище "Пловдив".

Председателят на Управителния съвет на фонда, кметът на Община"Родопи" Пламен Спасов, е предложил да бъде свикано годишно събрание, на което да бъдат приети отчетът и промени в устава за приемането и на нови членове като сдружения.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ