Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Велопатрули на Златни пясъци през сезона

19 май 2017, 16:14 /Редактор: Таня Тодорова

Курортът ”Златни пясъци” е сред най-посещаваните по българското Черноморие
Сн.: Shutterstock

Над 190 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани в областите Варна и Добрич, за да бъде гарантирана сигурността през летния сезон.

Това съобщи в крайморския град министърът на туризма Николина Ангелкова след срещата си с представители на туристическия бранш, на контролните органи и общините.

Около 140 от командированите представители на реда ще работят във Варненско. В комплекса "Златни пясъци" ще има и румънски полицаи. Те ще работят в съвместни екипи с българските си колеги.

Министър Ангелкова допълни, че през лятото в комплекса "Златни пясъци" ще има велопатрули.

Такива ще действат и в Морската градина във Варна. По думите й са водени разговори с концесионерите на плажовете, които са поели ангажимент пясъчните ивици да бъдат осветени.

Във Варненско неохраняемите плажове са 26, посочи Ангелкова. По думите й три от тях са в процес на договаряне с наематели, като разговорите трябва да приключат до края на този месец.

Министърът допълни, че в Добричко неохраняемите плажове са 17, но и техният брой може да намалее до 14, тъй като за три има интерес. В момента работна група изготвя предложение за статута на националните курорти, което трябва да е готово да края на годината и представено за обществено обсъждане, каза още Ангелкова.

Според нея има шанс националните курорти да получат статут до лятото на следващата година. Ангелкова посочи, че ще прекрати поръчката за изграждане на електронна система, която да свърже хотелите с НАП и полицията.

Причината е в настъпилите промени в законодателството. Веднага след като бъдат изпълнени новите изисквания, поръчката ще бъде обявена отново, каза министърът.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ