Четиричленно семейство на почивка на испанския остров Майорка ще плати три пъти повече за храни и напитки, отколкото в България.
Това информира британското издание "Мирър", цитирано от БТА.

В електронната версия на вестника се уточнява, че британските туристи могат да получат повече за парите си в българския черноморски курорт Слънчев бряг, където едно ядене и напитки за четирима излиза около 28,77 британски лири, докато на остров Корфу сумата е 89,91 британски лири.

Според проучването, направено от финансовото подразделение на британските пощи, на популярни места като Майорка и Италия британските туристи ще трябва сериозно да се бръкнат в джобовете за храна и питиета, отбелязва изданието.

Четиричленно семейство на почивка в Палма нова (Майорка) ще плати около 100,7 британски лири за напитки, тристепенно меню с вино и безалкохолни, плюс някакво леко хапване.

В Слънчев бряг всичко това според проучването ще струва 35,73 британски лири, а в италианския курорт Соренто - 163,2 британски лири.

Шокиращата разлика в съотношението цена-качество е установена при сравнението на цените на почивките в 15 предпочитани от британците дестинации, като най-евтино е в Слънчев бряг, а най-скъпо - в Соренто.

В Португалия кафето е най-евтино - 63 пенса, докато в Лимасол (Кипър) е 3,25 британски лири. Бутилка бира в България е изчислена на 72 пенса, а на Корфу - 3,15 британски лири.

Плажните екстри обаче не са най-евтини в страната ни. В тази категория лидер по ниски цени е турският курорт Мармарис, следван от испанския Коста дел Сол и българския Слънчев бряг, отбелязва друго британско издание (travelweekly.co.uk), позоваващо се на същото проучване.