Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

10% ръст на израелските туристи у нас

13 септември 2017, 09:43 /Редактор: Таня Тодорова

Туристи в Несебър
Сн.: Bulphoto

В периода от януари до юли пътуванията от Израел към България нарастват с 10 на сто спрямо същите месеци на миналата година, като достигат до 113 000. А за 2016 г. посещенията са били повече от 183 000, което е с 18,4 на сто повече спрямо година по-рано.

Основната част от израелските туристи пристигат у нас със самолет, а чартърни полети се извършват до основните ни летища в София, Варна, Бургас и Пловдив. Най-често при посещенията си избират културни обекти, заради което в последно време Пловдив е много популярна дестинация за тях.

Министерството на туризма редовно участват на туристическото изложение IMTM в Тел Авив, Израел.

В момента Израел развива инициативата "Йерусалимска градина", заедно със Столична община. Тя предвижда изграждане на детска площадка в Южния парк, при бул. Витоша, като трябва да е завършена през 2018 г, след което ще бъде собственост на Столична община.

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговоря с Ярив Левин, министър на туризма на Държавата Израел, съобщи МТ. Двамата проведоха работна среща в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ).

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ