Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Еър Берлин продължава да отменя полети

13 септември 2017, 13:05 /Редактор: Таня Тодорова

Анулирани са общо около 30 полета на Еър Берлин (Air Berlin)
Сн.: БТА


Германската авиокомпания Еър Берлин (Air Berlin), която е в процедура по неплатежоспособност, днес бе принудена да отмени още полети след нова вълна от отсъствия по болест на пилотите.

Анулирани са общо около 30 полета от днешното разписание, след като вчера не бяха извършени над 100, съобщиха ДПА и БТА. Полетите от ключовите за превозвача летища - в Берлин и Дюселдорф - бяха особено тежко засегнати.

Към 149 пилоти и втори пилоти днес са в отпуск по болест, информира директорът Томас Винкелман, според вътрешен документ, видян от ДПА. Вчера около 200 от общо 1500 пилоти, които трябваше да летят, излязоха в болнични.

Еър Берлин, вторият по големина авиопревозвач в Германия, трябваше да започне процедура по фалит миналия месец, след като най-големият му акционер, Етихад (Etihad), спря финансовата си подкрепа заради дългогодишните загуби на компанията.

За активите на превозвача има много потенциални купувачи, като на челна позиция изглежда е Луфтханза (Lufthansa).

До 15 септември заинтересованите от тръжната процедура трябва да подадат офертите си, като е възможно решението да бъде взето още на 21 септември - три дни преди парламентарните избори в Германия.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ