Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Стартира средновековен фестивал в Бургас

21 септември 2017, 10:12 /Редактор: Стоян Гогов

Фестивалът ще ви пренесе в средновековието
Сн.: УouTube

В дните от 22 до 24 септември бургаският туристически комплекс "Акве калиде" за поредна година ще отбележи своя празник с много и различни събития.

Посетителите ще се пренесат в миналото и ще станат активни участници в български средновековен лагер. Сдружение "Чигот"* ще пресъздаде бита на хората, живели по тези земи през Второто българско царство (XII - XIV век).

На 22 и 23 септември от 9:00 до 19:00 часа хилядолетната история на Акве калиде ще оживее. Бойни демонстрации, стрелба с лък, музей на открито, представящ средновековно бойно снаряжение, демонстрации на различни занаяти /бродерия, плетене на гайтани и кожарство/, рисуване с къна на типични за времето татуировки ще пренесат посетителите в магията на древността.

Малки и големи ще имат възможността да държат в ръка меч, щит и бойна брадва, ще се докоснат до реплики на средновековна керамика и ще се включат в автентични средновековни игри.

24 септември /неделя/ ще бъде творчески и забавен ден за всички посетители на Акве калиде. Арт работилница за обработка на глина, представяне на автентични средновековни прически и облекла са само част от програмата. Любителите на вкусните изкушения ще могат да се насладят на хляб с квас, както и да опитат катми, приготвени на сач.

По време на празника всеки, закупил билет за 3D прожекция, ще има възможност безплатно да стреля с лък /на 22 и 23 септември/ или ще получи характерна за времето татуировка с къна /през трите дни/.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ