Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Италиански град ограничи продажбата на алкохол

12 октомври 2017, 08:33 /Редактор: Таня Тодорова

Италианският град Вентимиля
Сн.: Shutterstock


Италианският град Вентимиля, известен с многобройните си магазинчета за алкохол на границата с Франция, обяви строги ограничения върху продажбата на алкохол за вкъщи, както и върху употребата му на място.

Причината са зачестилите инциденти, информира Франс прес, цитирана от БТА. "Това е мярка, която на никого не харесва, но ние сме обезпокоени от увеличаващите се инциденти в обществени градини, на паркинги и т.н.", обясни заместник-кметът Силвия Шиандра.

"Нищо сериозно не се е случило, няма никакви щети, но хората се оплакват, че пияници им досаждат, искайки пари или цигара. В същото време полицията потвърди, че са зачестили сбиванията", допълни г-жа Шиандра.

Вентимиля, която се опитва да съживи местния туризъм, е място за активен митнически туризъм.

Много французи идват тук, за да се снабдят с алкохол и цигари. Разликата в акциза и в цената е особено изгодна за уискито и като цяло за алкохолните напитки от 22 процента и нагоре. Законодателството разрешава да се изнасят до 10 литра твърд алкохол и 90 литра вино за Франция.

Употребата на обществени места вече е забранена във Вентимиля през всички дни от седмицата. Ограничението важи и за плажа, като изключения правят баровете, ресторантите и други места, които имат лиценз за търговия с алкохол.

Никакъв алкохол не може да се сервира от 2:00 часа до 6:00 часа сутринта, освен в дискотеката. След 19:30 часа в малките супермаркети, хотелите, пицариите и други продажбата за вкъщи е забранена до 6:00 часа сутринта.

През юни редица големи италиански градове въведоха ограничителни мерки, но само за летния сезон. До края на октомври в Рим е забранена продажбата и употребата на алкохол на улицата от полунощ.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ