Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Банско иска втори лифт, търси помощ от МОСВ

14 ноември 2017, 09:13 /Редактор: Таня Тодорова

Скиори в Банско
Сн.: БТА


"Проблемът е не само за Банско и региона, той е национален. Необходимостта да се построи втори кабинков лифт в ски зоната е сериозна, а това може да се случи само след промяна на сега действащия план за Пирин. Към момента той забранява изграждане на нови лифтове в ски зоната", посочи по Bulgariа ON AIR кметът на Банско Георги Икономов.

Икономов внесе в Министерството на околната среда и водите искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащият План за управление на Национален парк "Пирин".

По думите му, приемането на новия план, разработван близо 5 години, е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване ще продължи доста дълго във времето. Кметът на Банско е категоричен, че атаките срещу построяването на втори кабинков лифт не са базирани на никакви разумни екологични аргументи и навеждат на мисълта, че става въпрос за обслужване на чужди интереси.

Вчера местни жители и представители на туристическия бизнес в курортния град излязоха на протест с искане за втори лифт и повече ски писти.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ