Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Авиокомпания пуска 4 нови маршрута от България

17 ноември 2017, 11:05 /Редактор: Таня Тодорова

От края на март 2018 г. авиокомпанията ”Уиз ер” (Wizz air) пуска 4 нови маршрута
Сн.: Shutterstock


"Уиз ер" (Wizz air) очаква да увеличи броя на превозените пътници от България през идната година с 30%. За последните десет месеца той е нараснал с 43%.

Нова година - нови пътници


От края на март 2018 г. авиокомпанията "Уиз ер" (Wizz air) пуска 4 нови маршрута (с което маршрутите от България се увеличават на 32) - всеки ден до Атина и по два пъти седмично до Ница, Лисабон и Малага.

В допълнение увеличава броя на седмичните полети по осем от съществуващите вече маршрути. До Барселона, Айндховен, Рим и Тел Авив вече ще се лети по 7 пъти седмично, до Копенхаген, Брюксел и Ларнака - пет пъти, а до лондонското летище "Лутън" - 19 пъти.

Засега компанията не планира да започне полети между София и Бургас, след като неотдавна възстанови тези до Варна след прекъсване от няколко години.

В допълнение от превозвача обявиха, че са поръчали 146 самолета на "Ербъс" по време на авиоизложението в Дубай. Самолетите ще бъдат доставени до 2025 г. поетапно и са на обща стойност 17 млрд. долара. В момента в България са базирани седем самолета на компанията, като четири от тях са съвсем нови.

По данни на самата авиокомпания в момента тя има дял от 32.3% от пазара в България, следвана от прекия си конкурент "Райънер" с 18.2%. "Това означава, че всеки трети българин, който напуска България със самолет, ползва услугите на "Уиз ер", посочиха от компанията.

"Уиз ер" обаче закри полетите по три дестинации от София до няколко британски града заради слабия интерес.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ