Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Най-скъпата търговска улица в Европа

17 ноември 2017, 08:26 /Редактор: Таня Тодорова

New Bond Street в Лондон
Сн.: Getty Images/Guliver Photos


New Bond Street в Лондон в най-скъпата търговска улица в Европа.

Според 29-о издание на доклада Main Streets Across The World на глобалната консултантска компания Cushman & Wakefield, британската локация измества от тази позиция Avenue des Champs Élysée в Париж.

New Bond Street се изкачва до трета позиция с 1 350 евро/кв. м месечен наем, като затвърждава позициите на британската столица като първокласна търговска локация.

Първото и второто място за поредна година остават непроменени и се заемат съответно от горната част на 5th Avenue в Ню Йорк с 2 355 евро/кв. м месечно и Causeway Bay в Хонконг с 2 140 евро/кв. м.

В европейски план, въпреки Brexit, търговските локации в Лондон остават сред най-желаните от големите модни марки.

В подкрепа на това наемните нива на New Bond Street са нараснали с 37.5% за година. На другия полюс е Париж, където политическата несигурност доведе до временен спад на интереса от страна на търговците.

В Италия наемните нива като цяло се задържат без промяна. Търсените търговски улици в главни градове като Милано, Торино и Флоренция обаче отбелязват ръст благодарение на популярността си като модни и туристически локации.

Столичният бул. Витоша също присъства в класацията. Средният месечен наем на софийския булевард остава без промяна – 46 евро/кв. м. В глобалната класация най-популярната търговска локация в София пада с едно място – от 50-та на 51-ва позиция, през 2017 г. Данните в доклада включват 451 търговски улици в света.

Прогнозата е за засилено търсене и до лек ръст на наемните нива по бул. „Витоша“ през следващите месеци.


Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ