Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Половин милион българи пътуват за празниците

14 декември 2017, 10:07 /Редактор: Таня Тодорова

Пакетите за Нова година отдавна са продадени
Сн.: Shutterstock


Близо половин милион българи стягат куфарите за празничното пътуване. Извън местата, където живеят, Коледа ще прекарат 480  000 души, като от тях 120 хиляди са избрали чужбина.

А новогодишните празници извън дома си ще посрещнат 520 хиляди българи, като 120 хиляди от тях ще празнуват зад граница. Това показват данни на Института за анализи и оценки в туризма за пътуванията през предстоящите декемврийски празници. 

Пловдивчани пренасят декемврийските купони в Гърция и Турция, съобщи "Марица". Пакетите за Нова година отдавна са продадени.

За поредна година Гърция е най-търсената дестинация от пловдивчани не само за летните месеци. Новогодишният пакет с 2 нощувки в Солун с включен автобусен превоз е най-купуваният през декември. За сумата от 269 лв. освен транспорт и нощувки на туриста се предлага  богата празнична вечеря, придружена с музикална програма и посещение на Метеора.

Втората предпочитана дестинация за посрещане на 2018-а е Турция. Посрещането на Нова година в Истанбул излизало на човек около 400 лв. Офертите за 3 нощувки в петзвезден хотел се търсели заради организирания транспорт, богатото меню, безлимитните напитки и атрактивните шоу програми.


Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ