Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

1,5 млн. туристи в Рио де Жанейро за карнавала

12 януари 2018, 15:40 /Редактор: Таня Тодорова

Карнавалът в Рио де Жанейро
Сн.: Getty Images/Guliver Photos


Около 1,5 милиона туристи от цял свят се очакват за карнавала в Рио де Жанейро, с 400 хиляди повече от миналата година, съобщава Франс прес.

Агенцията цитира прогнозите на кмета на града Марсело Кривела. По неговите думи градската управа е положила големи усилия за провеждането на карнавала, който се надява да премине мирно и без насилие.

Очаква се постъпленията от туристи да стимулират икономиката на града и да достигнат тази година 900 милиона евро. Кметството предвижда, че ще бъдат заети 90 процента от хотелските легла по време на празненствата.

Година и половина след като Рио де Жанейро стана домакин на олимпийските игри, градът е обхванат от безпрецедентна криминална вълна, подклаждана и от острата финансова криза.

Бивш евангелистки пастор, Марсело Кривела беше заклеймен като "сух морализатор" след като намали наполовина преди шест месеца отпусканите средства от градската управа за школите по самба, които ще дефилират на карнавала.

Миналата година, едва един месец след избирането му за кмет на Рио, той не присъства на нито едно карнавално шествие, припомня БТА. Кривела блесна с отсъствието си дори по време на традиционното връчване на ключа на града на крал Момо.

Тази година тази церемония, която отбелязва началото на карнавалните празненства, е предвидена за 9 февруари.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ