Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Черна гора инвестира €60 млн. в зимен туризъм

18 януари 2018, 11:10 /Редактор: Димитър Михайлов

Черна гора разполага с добри природни дадености за развитие на ски туризма
Сн.: Shutterstock

До 2020 г. Черна гора ще инвестира над 60 млн. евро за развитие на зимния туризъм в страната.Това предава сръбската медийна компания B92, цитирана от "Фокус".

Съответната информация бе обявена от черногорския министър-председател Душко Маркович, който бе на посещение в зимните ски центрове Колашин и Жабляк.

Премиерът припомни, че в двата курорта е реконструирана част от инфраструктурата, свързана с лифтовете, пистите са добре подготвени, а пътищата до градовете - проходими.

Същевременно Маркович не пропусна да отбележи, че вече е обявен конкурс за изграждането на нови лифтове и нови писти с обща дължина от четири километра.

Съгласно думите му, през следващите години ще бъдат отделени значителни средства за развитието на зимния туризъм в Мойковац и Биело Поле.

По този начин ще бъдат създадени условия за предлагането на по-добри туристически оферти - както през зимния, така и през летния сезон, и ще бъдат привлечени нови инвеститори.

Само по себе си това означава разкриването на допълнителни работни места, а оттам - подобряването на качеството на живот в северната част на Черна гора, където са концентрирани повечето от зимните курорти.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ