Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Сираци ще наградят хотелиер за пример

14 март 2018, 11:01 /Редактор: Лилия Чалева

За първи път в живота си сираците посрещат нова година извън социалния дом
Сн.: НССБ

Собственик на хотел в Банско ще бъде отличен с най-високото отличие на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/. Това съобщи  председателят на неправителствената организация Слави Михайлов пред БТА.

Бизнесменът Петър Калин ще бъде удостоен със званието "Почетен член", което се присъжда на хора, които са се доказали в мисията да помагат и подкрепят активно подобряването на условията за живот и пълноценното израстване на децата без родители.

Церемонията за връчване на отличието ще се състои на 19 март в хотела му в Банско.

Председателят на сдружението ще има възможност да благодари на бизнесмена за това, че е подарил тридневна почивка на възпитаниците на Дом за деца, лишени от родителска грижа от плевенското село Тотлебен. Той им е предоставил възможност да посрещнат новата година за първи път извън социалната институция - да карат ски, да ползват всички екстри на четиризвездния хотел, спа услуги, басейн, фитнес и други.

За проявената щедрост хотелиерът ще получи и почетен приз на сдружението "Добродетел 2017", допълни Михайлов.

Благородните жестове на собственика на хотела продължават, каза председателят на НССБ. Бизнесменът е подкрепил и поредната инициатива на НССБ за осигуряване на празнични тоалети за абитуриенти без родители, които са в затруднено финансово състояние.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ