Коментари - 3 малко популярни дестинации, които си струва да посетите | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля коментирайте за грешки в частта Австрия и Испания, също, не само Пелион, където излиза, че всички са били. Та, не знам къде е това място до Залзбург, но наблизо има един частен път, където си струва да се отиде. Искат ти 35 евро, мисля и раздават брошури. Обаче искам брошура на БГ. И само аз искам на БГ. Защо така, само аз искам на БГ. Защо не печатат на моя език, вие искате ли си брошури на БГ като ходите, например в музея във Волос, за който сте писали. Защо не ми уважават езика, питам аз. Човекът в Австрия съвестно рови, рови и предлага някакви, които според него са БГ - да ама не!

Отговарям на въпроса относно Арх. музей на Волос в полето с моя първоначален коментар.

Цитат: " ... където е заснет филмът Мама Миа." Таня Тодорова, няма такъв филм или майка на име Миа от подобно звучащ. Филмът се казва "Mamma Mia", което в превод от италиански означава "майка ми" или "моята майка".

Цитат:" ... най-пресните морски дарове." Таня Тодорова, има думи които не се степенуват и "пресен" е от тях. Как ви звучи - пресен, по-пресен, най-пресен ... Може би добре?!

Не зная как е статията в частта за Испания и Австрия, но що се отнася до гръцката част авторът не си е написал домашното. Такъв е резултатът ако не си бил на място, а сглобяваш по преводи от чужди материали, от картата или чуто и недоразбрано от трети лица. Епитетите за най-красиви плажове, зелени планини и десетки - неуточнени обаче - селца не са нищо ново. А конкретизираната информация е грешна или заблуждаваща: ДамуХари се казва въпросното крайбрежно селище (на гръцки няма Ч, може да го чуете единствено от критяни, на техен диалект), и ако след прочита читателят е останал с впечатление, че трябва да търси село или археологически обект на открито с името Атанасейкон, ще бъде изпратен в трета глуха: Археологическият музей във Волос е наричан така, на името на дарителя. Трябва да знаете също, че цените там не са по джоба на всеки и това важи за цялата година, защото освен морските дадености, в региона има и ски-център. Но: който търси намира и ако не отсядате в бутикови и 5 звездни хотели или в традиционните селища Макриница, Портаря, Цагарада (не сте били в Пилио ако не сте посетили поне едно от тях) има икономично-изгодни варианти и да резервирате хотел във Волос, малко семейно хотелче или стаи под наем в някое от 'десетките селца'. Само, моля ви, пазете чисто, не цапайте природата, че вече име ни е излязло на нас, българите, как ходим в Гърция и си оставяме боклуците след нас. :(

Моля коментирайте за грешки в частта Австрия и Испания, също

Отговорих, но след две минути коментарът ми беше изтрит. Има ли дежурният админ от дир някакво задоволително обяснение?

Еее, тъкмо скучаех . Чудех се къде да отида, какво да си правя парите? Но, вече знам ! Само не знам ДИР-ът знае ли какво значи "дестинация"? Аз знам, че значи "направление" - идва от латински. На богатия българо-туристически жаргон значи друго.

Салцкамергут не е нищо особено. Освен това е "пренакъдрено" от организираната туристическа индустрия. Броденето в солната мина е скучно влачене. Градчето Халщад е едно миришещо на мухъл място с нагъчкани къщенца, напомнящо за някогашната беднотия, гъчкано с туристи... Дахщайн си е един камънак със зацапан от прахоляка ледник. Струва си само да се обиколят селцата, но за назидание, за да видим колко по-богата беше България. Съжалявам много!

Здравей, бил ли си в това село Халщад? И за колко време? Гледам го в street view доста е красиво селцето, къщичките и хотели има. На мен доста ми хареса. И не видях мизерия. Може ли да си намеря в това село Халщад работа като сервитьор?

Еми сигурно можеш, но това е едно тъмно, влажно, огрявано само за час място. Ако искаш да си губиш времето... иначе, ако искаш приключения, търси си други места.

нямам никакво желание да си харча парите при чуждоземците. желая да го правя в България и точно това правя. тук има далеч по-интересни места за посещаване. природата е по-красива и имаме плажове мечта, но те не са около големите и пренаселени курорти и градове.

Как ще разбереш колко е красива България ако не видиш света.

Не видях къде е казал, че не го е видял.