Пускат допълнителни влакове през уикенда до морето

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени 30 дни преди датата на пътуване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не сме хипита, че ще пътуваме с влак? Като бяхме тинейджъри (учиници) ползвахме бдж.

Жп.транспортът е скъпо удоволствие и се нуждае от постоянна поддръжка, добри грижи, мениджмънт и инвестиции. В България през последните 30 години железниците бяха оставени на произвола на съдбата и в ръцете на неграмотници, които само режеха за скрап де що сварят и трупаха дълг след дълг. Държавата беше абдикирала от железниците. Сега благодарение на ЕС се вкарват някакви пари, но проблеми наслоявани 30 години не се решават за една или две. Отделно при 1 млн. автомобила преди 1989 г. и автобусен транспорт развит предимно на кратки разстояния, сега има поне 3 млн.лични автомобили и добре развит автобусен транспорт на големи разстояния демек много голяма конкуренция на жп.транпспорта. Като към това се прибави и намалялото с 40 % население за 30 г. и се получава сегашната ситуация. Всеки иска да пътува бързо, комфортно и евтино пък ако може и без пари и да е сам в целия влак. Еми няма такъв филм. Поне още 10 години няма да имаме нормален ж.п. транспорт в България.

Преди 30-ина години между София и Бургас (през Пловдив) - най-използваното трасе в България- имаше през деня бързи директни влакове на всеки 2 часа - бързи и удобни за времето си. (дори по-бързи от сегашните влакове) Сега има един (1) влак през светлата част на деня с 4-5 вагона - с неудобно разписание и допотопен за съвременните изисквания. Е има ли оправия.....

Алоууу, дир-ници, оправете си словореда бря! Обстоятелственото пояснение за място застава директно зад глагола, тъй като се отнася предимно към него, докато това за време остава най-накрая, понеже осмисля цялото изречение. Т.е. редно е да се напише ( и каже също така ) "Пускат допълнителни влакове до морето п/з уикенда". Другарката редакторка- на поправителен:-)

Лекари стават такива с троки, ти си тръгнал да правиш забележка за граматиката на журналисти