Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Пътешествие със сал по Дунав

4 юли 2013, 11:53 /Редактор: Димитър Михайлов

Създадени са места за организиране на разходки с корабчета по Дунав
Сн.: БГНЕС

Едномесечно пътешествие с 50 тонен сал по Дунав, който ще акостира в 23 български и румънски града, цели да докаже потенциала на региона и възможностите за развитие на туризма.Инициативата беше представена днес от Юрген Айзеле, ръководител на Технологичен център София, организатор на проекта съвместно със Сдружението за развитието на туризма в региона на Тутракан, предаде БТА.

На отделните спирки на пътуването, което започва в петък - Видин, Калафат, Оряхово, Свищов, Зимнич, Гюгево, Тутракан, Олтеница, Силистра, Калараш - ще има информационни щандове и изложби, които ще представят интересни факти за живота по двата бряга на реката и новите възможности за развитие.

Сред тях са създаването на места за организиране на разходки с корабчета по Дунав, каквито до момента няма.

"Жалко е, че дори не са направени понтони, на които рибарите да спират своите лодки",
посочи Айзеле.

Той даде за пример получения в последния момент отказ от ИА "Морска администрация" да разреши на сала да има и пасажери, освен екипажът - какъвто е бил и първоначалният замисъл. Предлогът е, че салът не отговарял на определени изисквания.

Местните жители и държавата трябва да променят отношението си към региона, ако искат той да има бъдеще, подчерта Юрген Айзеле.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ