Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отново на Фокус: 3 неизвестни и девствени български плажa

16 май 2018, 10:00 /Редактор: Стоян Гогов

В България все още има девствени плажове
Сн.: Shutterstock

Всички знаем, че черноморието е започнало да се превръща в бетономорие. Но има и алтернатива - дивите и девствените плажове все още съществуват в България.

В разгара на лятото ще ви разкрием, кои са три от по-неизвестните диви кътчета, на които може да разпънете чадър под слънцето и да се топнете в синята вода.

Ето и кои са нашите предложения:

1. Плажът на устието на Ропотамо

Това е едно от най-най-девствените места в България - до него няма дори черен път! Фактът, че е обграден от една страна от Ропотамо, а от друга от скали и гора, го е запазила непокътнат. Заради резервата, гората не е била изсечена, а до плажът може да се стигне единствено и само пеша. Всъщност има няколко варианта, за да достигнете плажа. Единият е свързан с пътека, започваща от околностите на тракийското светилище Беглик Таш. Другият е доста по-труден и е свързан с тръгването от труднопроходимата гориста местност откъм Аркутино. При всички положения обаче, плажът на устието на Ропотамо е перфектното място за романтично усамотение сред природата.

Вижте как изглежда плажът на устието на Ропотамо >> >> >>


2. Дуранкулак

Северното черноморие също има своите перли, а Дуранкулак е една от тях. Тънка, но доста дълга пясъчна ивица разделя Дуранкулашкото езеро от морето, създавайки уникално красива гледка. Плажът се намира в една от най-северните точки на България - далеч от големите градове. Именно заради това, Дуранкулак е едно от последните спокойни места по нашето море.

Вижте снимки от Дуранкулак >> >> >>


3. Арда бийч, меандърът на Маджарово и плажът на Баластерната

Не само морето може да предложи ситен пясък и кристални сини води. Река Арда е известна със своята красота, а по нея има и множество красиви и девствени плажове. В непосредствена близост до Маджарово обаче се намират три от най-добрите плажове на Арда. Арда бийч е най-посещаваният, защото в близост до него се намира прословутият Трамплин - 12 метрова скала с 3 места за скачане във водата. Меандърът на Маджарово е идеалното място за къмпинг, като не е за подценяване и широката плажна ивица. Плажът на Баластерната обаче е скритият бисер, защото е най-див от всички изброени - дори събота и неделя може да няма хора там. Пясъкът се редува с камъчета, реката образува островче, а гористите и скалисти гледки са истински празник за окото. Ако се интересувате от минерали и искате да видите лешояди или черни щъркели в естествена среда - плажовете на Арда са вашият избор. Освен това не трябва да се пропуска и факта, че може да си наемете каяци.

Вижте как изглеждат плажовете на Арда край Маджарово >> >> >

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ