Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Слънчев бряг и Токио с най-добри цени за 2017 г.

19 януари 2018, 14:17 /Редактор: Таня Тодорова

Слънчев бряг е оглавил през 2017-а листата на най-евтините дестинации
Сн.: Shutterstock


Българският морски курорт "Слънчев бряг" и столицата на Япония - Токио, оглавяват  редовния годишен списък за най-евтини ценови дестинации. Това  показват резултати от последно проучване на британската компания Post Office Travel Money, цитирани от БНР.

Световният ваканционен ценови барометър на Post Office включва цените на осем туристически продукта, включително напитки и ястия, като за Слънчев бряг тази "потребителска кошница" е за едва 37,92 британски лири, следвана от 43,14 паунда за японския мегаполис Токио.

Това ги прави най-евтините сред 42-те туристически дестинации в цяла свят, включени в последното проучване на Post Office Travel Money.

В проучването също така се посочва, че "кошницата за пазаруване" в българския черноморски курорт е била с 10% по-ниска през миналата година, поради което Слънчев бряг е оглавил през 2017-а листата на най-евтините дестинации.

Компанията обаче отбелязва, че достъпността на туристите до Токио се дължи до голяма степен на обезценката на японската йена с около 30% спрямо британската лира в рамките на последните пет години, като преди това разходите за храна, напитки и други стоки са били почти двойно по-високи.

В доклада на Post Office Travel Money също така се посочва, че на Япония "вече не трябва да се гледа като на луксозна туристическа дестинация" и че 2018-а година може да се окаже много подходяща за посещения на Токио с оглед на отварянето на нови хотели и атракции, открити преди Световната купа по ръгби през 2019-а и преди Олимпийските игри през 2020-а година.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ