Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Нов хазартен комплекс за 3,4 млрд. долара в Макао

13 февруари 2018, 11:24 /Редактор: Таня Тодорова

Макао е най-големият хазартен център в света
Сн.: Shutterstock


Ем Джи Ем ризортс (MGM Resorts) открива луксозен хазартен комплекс за 3,4 милиарда долара в Макао, информират Асошиейтед прес и Франс прес.

Макао е бивша португалска колония и е богат на забележителности от колониалната епоха. Основните приходи на града идват от туризма и хазарта. Често градът е наричан Монте Карло на Изтока
При връщането на бившата португалска колония към Китай става „особен административен район“ с гарантирана икономическа свобода.

Отварянето на комплекса е висок залог в бъдещето на хазарта в Макао, където лицензите за хазартна дейност изтичат след по-малко от две години.

Новият комплекс е "скок на доверие", че китайското правителство ще удължи лицензите, посочи Джеймс Мърън, главен изпълнителен директор на компанията с централа в Лас Вегас.

Новият курорт отваря врати в навечерието на празниците около китайската Нова година, когато обикновено туристите от континентален Китай наводняват единственото място в страната, където хазартът е законен.

Откриването бе отложено заради щетите, нанесени от тайфуна "Хато" през август, който причини смъртта на 10 души, пише БТА. Много от триъгълните стъклени панели по покрива на атриума все още имат пукнатини, причинени от силните ветрове, но според представители на казиното са безопасни, тъй като е повреден само най-външния от петте слоя стъкло.

Комплексът включва театър с 2000 места и редица творби на изкуството, сред които 28 килима от династия Цин, луксозни магазини, ресторанти, където работят прочути майстор готвачи.

Макао е най-големият хазартен център в света, но сред бизнеса се разпространява несигурност, тъй като лицензите на операторите на казина започват да изтичат през 2020 година.

Лицензът на Ем Джи Ем е сред първите, чието действие ще бъде прекратено. Властите не са разпространили информация за процедура по подновяване, която би трябвало да бъде първата от 2002 година, когато бе сложен край на монопола върху хазарта и на пазара стъпиха чуждестранни компании.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ