Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Слагат спасители на пет плажа без охрана

17 април 2018, 10:27 /Редактор: Таня Тодорова

Плаж Болата
Сн.: Facebook


За новия туристически сезон на пет от тринайсетте неохраняеми плажове по Добруджанското Черноморие могат да бъдат осигурени водни спасители.

Областният управител Красимир Кирилов изпрати до министъра на туризма за одобрение актуализирани схеми за разполагане на водно-спасителни постове на плажни ивици в трите морски общини - Шабла, Балчик и Каварна, съобщават от областната управа.

Областният управител предлага и през това лято да има постове на плаж "Дуранкулак", включително и къмпинг "Космос", и на плаж "Шабленска тузла - къмпинг "Добруджа"" в община Шабла.

В община Каварна може да се осигури водно спасяване на "Русалка - голям плаж", а в община "Балчик" на плаж "Фиш-фиш - нов".

Предвижда се да бъде разположен пост и на плаж "Болата" край Каварна, за който върви обществено обсъждане за изваждането му от резерват "Калиакра".

Плажната ивица е много посещавана и, ако не бъде отдадена от министъра на туризма под наем или на концесия, с предложението на областната управа да се организира водно-спасителна дейност се цели да се гарантира сигурността на туристите през идващите летни месеци.

Всички плажове без охрана в Добричка област са обходени от комисия, сформирана със заповед на областния управител. След оглед на място са избрани и петте най-посещавани за разполагане на водно-спасителни постове.

Очаква се одобрение на актуализираните схеми, след което ще бъде открита процедура за избор на изпълнител на водно-спасителната дейност, допълват от областната управа.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ