Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Лифтовете в Пампорово ще работят през лятото

13 юни 2018, 12:43 /Редактор: Таня Тодорова

Лифтовете в Пампорово ще работят през лятото
Сн.: pamporovo.me


Лифтовете в Пампорово - Мечи чал се пускат в движение от 16 юни, съобщиха от "Пампорово" АД.

От тази година в курорта стартира мащабна програма за развитие на летния планински туризъм, като дружеството е инвестирало в подобрения на инфраструктурата и организирането на спортни събития.

За четвъртото издание на "Пампорово Байк Фест" от 21 до 24 юни се очакват последователи на планинското колоездене от страната и чужбина. Основен акцент в лятната програма на курорта е велопарк "Пампорово-Мечи чал", включващ 35 км колоездачни маршрути с различна трудност.

С тръгването на лифтовете на 16 юни започва да функционира и велопаркът. Според ръководството на "Пампорово" АД това е най-големият и разнообразен парк за планинско колоездене на Балканите.

Създаден преди шест години, той се наложи като маунтин байк дестинация за колоездачи от България и от европейски държави.

Лифткартите и през летния сезон комбинират Пампорово и Мечи чал. Дневна карта "2 в 1" за лифтовете в Пампорово и Мечи чал струва 24 лв. за възрастен и 12 лв. - за дете. Карта само за лифта от вр. Мечи чал е 20 лв. за възрастни и 10 лв. - за дете.

В програмата на зрелищния "Пампорово Байк Фест"-2018 са включени състезания по спускане, клас 1, на Международния колоездачен съюз, детска надпревара, Държавен шампионат по форкрос и третият кръг от Балканската даунхил купа.

През този летен сезон в Пампорово ще отвори врати нов туристически център, който ще посреща туристите на входа на курорта. Наред необходимата информация, в центъра летовниците ще могат да се възползват от богата гама екскурзии, услуги и предложения за маршрути сред природата.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ