Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Дюселдорф най-изисканият град в Германия

13 септември 2018, 18:21 /Редактор: Калина Петрова

Дюселдорф е прочут със своята шопинг миля и с панаира на виното
Сн.: Shutterstock

Дюселдорф е столицата на най-важната и най-богатата немска провинция Северен Рейн – Вестфалия, смятат го за най-изискания град в цяла Германия. Макар името му буквално да се превежда като „село на Дюсел (това е името на приток на Рейн)”.

Прочут със своята шопинг миля и с панаира на виното. За него септември обаче започна с изложение на обувките, а на 9-и започва и експо на главните готвачи, след което през октомври има фестивал на храната.

Дали пристигате със самолет или с влак, най-бързо и най-удобно до центъра се стига с влака. От летището таксито ще ви отнеме поне половин час, а жп шатъла – само десетина минути. Ако вървите направо от гарата, скоро пресичате „шопинг милята”.

На картата името на главната улица на града е „Кьонигсале” или Кралската алея, а тя е една от най-известните за луксозно пазаруване в света, заедно с „Фобур Сен Оноре” в Париж, „Монтенаполеоне” в Милано, „Банхоф” в Цюрих, за които вече сме разказвали. Накратко местните я наричат „Кьо”. На нейно име има и специален мол, тук са големите немски вериги универсални магазини като „Кауфхоф” на култовия номер 1, но и салонът на тунинг майсторите от „Брабус”, бутикът на най-известният дизайнер от Германия – Карл Лагерфелд, чието творчество е представено и от бутика на „Шанел”, тук е и на най-прочутата в тази страна модна къща „Ескада” и другата национална модна гордост „Богнер”, навършващата 200 г. след година и половина „Францен” за изискано обзавеждане, най-скъпите в света костюми „Бриони”, „Китън”, „Лоро Пиана”, мултибрандът за швейцарски часовници, начело с „Ролекс” – „Бюхерер”, бижутерите „Булгари”, „Тифани” и „Картие”, легендарните британски дрехи на „Бърбъри”, италианските обувки „Хоган”, „Тодс” и „Ферагамо”, хитовите „Джими Чу”, техно - хипермаркетът „Сатурн”, софистицирани антиквариати и много други.

На шопинг милята са най-лъскавите хотели като „Интерконтинентал” и „Щайгенбергер” и много от най-посещаваните заведения в Дюселдорф. Освен лъскава, „Кьо” е и богато озеленена, като води началото си от парка „Хофтгатен”.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ