Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

България отбелязва рекордна статистика в туризма

10 октомври 2018, 12:29 /Редактор: Виктор Стефанов

Английски туристи в басейн на Слънчев бряг
Сн.: Bulphoto

За трета поредна година България отбелязва рекордна статистика в туризма в цялата му история, което говори, че страната ни се утвърждава като перспективна дестинация с устойчив туризъм. Това каза във Видин Ирена Горанова, зам.-министър на туризма по време на информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Очакванията са тази година чуждестранните туристически посещения да нараснат с около 5 процента в сравнение с 2017 година.

Повече от 6 900 000 чуждестранни туристи са избрали страната ни за своята почивка през периода януари - август 2018 година. Това е повече от шест на сто ръст в сравнение с миналогодишния период.

Приходите от международен туризъм до юли тази година са над 2 милиарда евро, което е ръст с 8,1 процента в сравнение със същия период на миналата година.

България става все по-предпочитано място за пътувания и инвестиции като предлага добър баланс между качество на услугата и цена и с това конкурира редица страни от региона, каза Горанова.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ