Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Райският и другите Малдивски острови

15 януари 2019, 15:49 /Редактор: Калина Петрова

Къщите почити като на колци във водата на Малдивите
Сн.: Официална фейсбук страница

Малдивите с техните коралови острови с прозрачно море са смятани за място за звезди. До април е идеалното време за ваканция там, като купена по нета от Великобритания например седмицата може да ви излезе 1300 лв. за ол инклузив със самолета включен, само без лоукост билета София – Лондон – София, който ще излезе още 100-200 лв. Седмица в Банско ще ви струва доста повече. А сравнение на природата и услугата не може и да има.

Малдивите са над 1000 острова, но едва стотина от тях са превърнати в курорти. На летището всички имат представителни щандове, от които ви водят до техните лодки и корабчета или ви съпровождат до хидропланите, ако са далеч от столицата Мале’ и се налага да прелетите дотам. От близките до летището острови някои определено си заслужават повече от други.

Не само заради своите няколко Световни туристически награди, Райският остров, на нещо като 45 минути с корабче от аерогарата, е хит. Има три огромни плажа, чиято обща дължина е много по-голяма от ивицата на прехваления ни Слънчев бряг. Те са с безупречно чист бял коралов пясък и съвършена светлосиня вода. На стотина метра навътре в океана тя стига едва до прасците и е напълно безопасно къпането дори на малки деца. Този ефект се получава, като акваторията на курортите е ограждана от океана с каменни бариери, което пази и от замърсяване, и от набези на опасни животни, каквито в Индийския океан определено има в изобилие.

Във водата са буквално забучени на колове ексклузивните вили, където се настаняват гостите, които не предпочитат бунгалата в автентичната палмова и бамбукова гора, сред която е изградена вътрешната част на ваканционното селище. Ресторантите, четири на брой, и баровете са за общо ползване.

Гостите ги посрещат с коктейли за добре дошли, единственият транспорт по грижливо поддържаните алеи са електромобилчета. За най-активните, на които лежането на плажа или съзерцаването му от бара с коктейл в ръка не е достатъчно, има специални игрища за баскетбол, и за волейбол, и кортове за тенис – всичките под дебелите сенки на палмите във вътрешността, но и недалеч от ивицата.

Има клуб за сърф и останалите водни спортове, школа за гмуркане и какви ли не още условия за активност. Масажните са в бамбукови колибки на плажа. Отделно, разбира се, има и перфектен спа център. Коралите са най-красиви на друг от островите. Неговото име е Бандос и е собственост на вицепрезидента на Малдивите. Има славата на супер екокурорт и тя е напълно заслужена. Зоната на рифа му е феноменално място за шнорхелинг и за по-сериозно гмуркане. А именно това е основна атракция на Малдивите. Сред по-малките острови фаворит на мнозина е Вадуу. Сред другите популярни ризорти, оградени отвсякъде от океана са Куреду, Облу, Раналхи. Много предлаган, но не препоръчван е Синамон - Канеления остров.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ