Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Откриха сезона на лалетата в Амстердам (снимки)

19 януари 2019, 18:46 /Редактор: Лилия Чалева

Откриха сезона на лалетата в Амстердам
Сн.: БТА

Сезонът на лалетата бе открит в Холандия. На централния  площад "Дам" в Амстердам тържествено бяха раздадени над  200 000 цветя на всички желаещи.

Темата на Деня на лалето, както се нарича празникът, организиран всяка година през втората половина на януари, е "Силата на цветята", каза председателят на организацията за рекламиране на холандските лалета Ариен Смит. Касетките с лалета в седем различни цвята бяха разположени на площада във формата на цвете, чиито листа са наклонени на различни страни, информира ТАСС.

Макар днес да е твърде студено според холандските мерки (около нула градуса), с Деня на лалето ние напомняме на хората, че пролетта наближава, посочи Смит.

Днес освен това бе представен нов вид лале, наречен Куинти Тръстфул, в чест на холандска телевизионна водеща и посланик на организацията "Розова лента", която се бори с рака на гърдата. Сертификатът бе подписан от самата Тръстфул и представители на компанията, създала новия вид. Цветето има средно дълго стебло и бархетни листа в нежно розов цвят.

Денят на лалето се отбелязва за осма поредна година в Холандия. Цветята за този празник се предоставят безплатно от над 300 компании, които отглеждат един от символите на страната.

Вижте снимки >>


Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ