Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

„Здравец” е ски курортът на евростолицата на културата

9 февруари 2019, 09:27 /Редактор: Калина Петрова

Ски край хотел Здравец, на 20 километра от Пловдив
Сн.: Официална фейсбук страница

Има ли своята Витоша европейската столица на културата Пловдив? Има ли си собствен ски-курорт? Да, и също като реалната столица на България – София, не го цени достатъчно.

Малцина у нас дори подозират, че само на 20 км, над неговия своеобразен Холивуд, прочутото с именията на митничари, фолкзвезди, политици и адвокати Марково – местен вариант на шопските квартали на богатите Бояна, Драгалевци и Симеоново, е ски зона „Здравец”. Пътят  до там обаче е трудно проходим зиме и по-подходящ е вариантът през Белащица.

Това е ниската част на Родопите, където има могъщи иглолистни гори. Има построен модерен екохотел. В него има достатъчно забавления и възможности за приятно прекарване на времето на онези, които не карат ски: закрит плувен басейн, сауна и парна баня, фитнес, стаи за масажи и други терапии. За скизоната до него има гардероб и училище. Пистата не е дълга, но е широка. Трасето е направено така, че създава условия за различни степени на трудност. Влековете са два, а машините за изкуствен сняг осигуряват условия за зимни спортове и през по-топли дни.

Всеизвестен е фактът, че Родопите трудно задържат изобилна покривка. Картите са 14 лв. за възрастни и 11 лв. за деца. Нощно каране може да се практикува в понеделник, сряда и петък. Базата е направена не само за зимния сезон. Направени са атракционен въжен парк, футболно игрище и тенис корт, детски площадки в съседство с хотела. Предвидени са възможности да практикуват любителите на лова, за който има специален парк, и на ездата, които се впечатляват много от околността, докато я разглеждат. За нуждите на ресторанта има собствено стопанство. Продуктите за трапезата идват направо от еко фермата.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ