Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Гръцките острови определени за №1 в света

21 март 2019, 10:21 /Редактор: Калина Петрова

Плаж на остров Тасос
Сн.: Dir.bg

Въпреки че европейците непрекъснато мечтаят за далечни острови, лидерите в 18-ата световна класация на най-престижното издание за пътешествия „Конде Наст Травелър” са в ЕС. Лидер е Гърция.

Тя е отличена „не само заради прочутите острови”, както отбелязват специално организаторите на церемонията в Лондон. Това означава, че и доста близкият до нас Тасос попада като фаворит, а не просто емблематичните късчета земя в Егея като Санторини и Миконос.

Втората позиция в световната класация за най-привлекателните острови е за Балеарските. Малдивите, където ви отведохме в началото на годината, стигат едва до третото място. С много маркетингови усилия за популяризирането си с тв сериали и организация на спортни състезания, Хаваите се връщат на мода и стигат до четвърта позиция.

На пето място е Бали – индуисткият рай насред мюсюлманската Индонезия. Островът е една от световните метрополии на духовността и немалко българи прелитат дотам не само заради слънцето и морето, но и заради този тип практики и пречистване.

Мавриций, номер 6, печели вечната битка със Сейшелите, на осмо място, за рай в южната част на Индийският океан. Между тях е Сицилия, която е силно маркетирана у нас и е достъпна с преки полети и изгодни пакети за почивка. Пролетта е идеалният сезон за посещение там, за разлика от твърде горещото лято.

Чак девети е първият от карибските острови в световната класация и това е милиардерската обетована земя Сейнт Бартс. Тя отстъпва вероятно заради проблeмите в началото на миналата година, породени от ураганите в края на 2017 г. Десетката е затворена от друг карибски рай – Санта Лусия.

Много харесваният от българите Ко Самуи излиза едва единадесети в ранглистата. На позиция след него е легендарната Ямайка. Отново карибски е и следващият адрес в класацията Барбадос, следван от Антигуа – дестинация в същото море.

Петдесето място в класацията на най-привлекателните острови в света заема Големият бариерен риф край Австралия. Две изискани места в Италия са на следващите позиции. Отново модният покрай цялостното възраждане на близката Коста Амалфитана остров Капри – името не идва от „каприз”, а от „коза”, малко изненадващо все пак изпреварва любимото място на богатите и известните Сардиния, която през юли и август има за единствен съперник за хайтуризъм Сен Тропе. След като беше европейска столица на културата със своя главен град Ла Валета, Малта заема осемнадесета позиция и изпреварва Острова на свободата Куба. Ломбок завършва листата на най-привлекателните острови в света.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ