Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Кои са най-хубавите плажове на света

15 юли 2019, 13:31 /Редактор: Калина Петрова

Байя де Санчо
Сн.: iStock

Конча – баската пясъчна перла на Сан Себастиан от миналогодишната листа на най-добрите плажове на dir.bg, бе избрана за най-хубава ивица в Европа в световната класация за 2019 г. на престижното американското списание Нюзуик и най-мощната интернет платформа за пътешествия ТрипАдвайзър.

Конча обаче е четвърта на планетата, а на трета позиция е друга ивица от миналогодишната класация на dir.bg за най-хубав плаж в света, за която също сме ви разказвали от мястото на събитието – Ийгъл Бийч на Аруба. Тя е изпреварена от втория – плажът на Дюпон на Варадеро, където също сме ви водили.

За най-хубава ивица на планетата обаче е коронована Бая до Санчо (Baia do Sancho). Плажът се намира на острова Фернандо де Нороня край Бразилия. Намира се на около 350 км от брега на най-голямата южноамериканска държава. От 2001 г. е паметник на световното природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО заради удивителното си натурално богатство. Бая до Санчо е съхранен от туристическата индустрия, трудно достъпен е заради своята изолираност и наричан рай за любителите на гмуркането с шнорхели. Той доста прилича, със скалите по склоновете отстрани и гората отзад, на непристъпните български плажове, за които ви разказахме миналата седмица като Листи и особено Липите.

Бразилският плаж измества миналогодишния лидер в класацията Грейс Бей на карибските острови Туркс и Кайкос. За 2019 г. той пада чак на пето място, въпреки че е запазил белия си мек пясък и тюркоазените прозрачни води като направени на фотошоп. Ранглистата е формирана от десетки хиляди туристи, гласували на ТрипАдвайзър.

Най-добър в САЩ е плажът с красноречивото име Клиъруотър Бийч или Бряг на чистата вода. Той е на 30 минути с кола от Тампа, Флорида и целогодишно се радва на обожанието на туристите.

Втори в Щатите, но едва 14-и в света е Каанапали в Мауи, Хаваите, които се завръщат след десетилетия на западане на популярността на тези острови.

Веднага след него се нарежда Лагуната Баламос при Кисамос, остров Крит, Гърция, с която кой знае защо се мерим в туризма. Съседната нам държава се радва на няколко плажа в класацията.

Друг от тях също е на Крит – класирания 21-ви Елафониси.

От близките дестинации свое място сред 25-те ивици в челото намира и Кипър. Други европейски плажове в Испания, Италия и Португалия допълват подреждането, където попадат още Бали, Мексико, Кайманите, Австралия, даже Англия.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ