Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Открийте еврокарибите, по-евтино излиза от нашите курорти

17 юли 2019, 08:48 /Редактор: Калина Петрова

Сан Лоренцо
Сн.: iStock

Това лято седмичната 4-звездна почивка на Сицилия със самолет е по-изгодна от същия срок, в същата категория хотел, без полет, в Слънчев бряг или дори на Созопол.

Посещението на италианския остров, който местните хора наричат в свободолюбивия си стил „държавата”, сякаш е отделна страна. Това не е само възможност да видите световноизвестни забележителности, но и да откриете „европейските Кариби”.

Това име е заслужил един уникален плаж край прочутия с фантастичната си архитектурна красота и с невероятната си атмосфера град Ното, където отделно ще се разходим. За да получите още по-добра ориентация, нека да споменем, че плажът и градът са в провинцията на Сиракуза.

Сан Лоренцо, е ивица, прочута с белия си пясък, но много повече с удивителните цветове на своето море. То е тюркоазено като багра, преди да влезете, и кристално прозрачно, след като вече сте във водата, досущ като на приказните кадри от Карибите. Само че е едва на час и половина полет от София, не на повече от десет - дванадесет часа като Куба, Аруба, Гваделупа и другите дестинации, където можете да се насладите на подобна гледка, и да поплувате в тази истинска приказка. Чадърите, които пазят сянка над шезлонгите са с палмови листа отгоре, също като на другия край на света.

За семействата с деца е добре да знаят, че в първите десетки метри дъното е плитко, така че и хлапетата ще могат да се порадват до насита на невероятно красивото тук море.Водата е доста топла, особено в това време на годината, та дори и до октомври.

Йонийско море, както местните определят тази част от Средиземно море, при Сан Лоренцо е спокойно като езеро. Друг плюс на плажа, който вече е известен в цяла Европа, е съседството му с уникалния резерват, наречен Оазис Вендикари, също удивително красиво място с недокосната природа. И със свободна, в смисъл неохраняема и лишена от всякакви цивилизационни намеси, ивица, като има и скали. Трудно е да се правят подобни паралели, но с малко повече фантазия бихме могли да сравним тези места с нашите около резервата на Ропотамо. С тази разлика, че ние ги застрояваме, докато ги пазим от разполагане на кърпи и палатки, докато италианците си ги пазят и хората им се радват натурални, каквито са и ще останат.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ