Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Крапец: 6 км плажно спокойствие

19 юли 2019, 09:50 /Редактор: Калина Петрова

Крапец
Сн.: Bulphoto

Преди дни се оказа, че на фона на спада по презаселените курорти, в община Шабла бележат страшен ръст на туристите. Един от тях в началото на сезона вече беше и самият премиер, който обича старата резиденция там.

А перлата на Шабленската Ривиера е над 6-километровият плаж на Крапец, който не е само един от най-големите, от най-красивите, от най-запазените, но и е един от най-спокойните у нас. Анти стрес терапията всъщност е целият смисъл на ваканцията. Автентичността е ключът на успеха за Крапец – ивицата и селото. Преди години Хърватия, която е на Адриатическо море, имаше туристически слоган: „Средиземноморието, каквото беше”. Е, Крапец би могъл да бъде рекламиран като: „Черноморието, каквото беше”: автентично, природно, гостоприемно. Черноморие, а не бетономорие.

Дори и най-прекрасните места обаче писват, даже плажовете. Какви други атракции може да предложи курортът? Северно от Крапец, само на километър, е Дуранкулак – с плажовете, 7000-годишния град, езерото, пълно с много видове риба. Южно пък можете да си направите разходка до други два малки водни басейна – Шабленското езеро, прочуто с възможностите за наблюдение на редки птици, и Езерец. Първото от тях имаше някакъв проблем с източване на водите, точно премиерът отдъхваше в местнта резиденция, но екоминистерството се опита да замаже, така че до скандал не се стигна.

Крапец не е туристически комплекс, но има 30-ина мънички места за настаняване в околността, включително хотел, който може да се резервира дори в глобалната система booking.com в Езерец. Предимно това са къщи за гости с доста високи оценки от посететилите. Цените на всички: от настаняването, до хапването и пийването са доста по-изгодни, отколкото в традиционните ни морски курорти.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ