Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отстъпки до 30% в хотелите на морето

15 август 2019, 11:54 /Редактор: Лилия Чалева

Плаж в Бургас
Сн.: БТА

Повечето от хотелите по българското Черноморие предлагат отстъпки от 10 до 30%, за да спасят сезона и за да напълнят базите си. Част от причините, поради които местата за настаняване остават празни, са липсата на ранни записвания, отливът на туристи от Русия и Германия, както и активизирането на конкурентния пазар в Гърция и Турция, съобщава БНТ.

Някои от холериерите успяха да напълнят на 100% базата си едва в началото на месец август, след като намалиха драстично цените на пакетните услуги. Според тях, сред основните причини за спада на туристи през този сезон е сложният процес за издаването на визи за руски граждани, малкото авиолинии до България и инфраструктурата, която е собственост на частни лица.

"За мен преди всичко е отдръпване на държавата от ангажимента си да участва в реализирането на туристическия продукт в България. И ако продължаваме така догодина сезонът ще е още по-слаб. Бедата не е в тазгодишния сезон, бедата идва тепърва през следващата година", казва хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

Според туроператорите, държавата трябва да насочи парите за реклама към „позабравени" пазари, като Полша, Украйна, Чехия и Естония.

"Там трябва да се обърне внимание за следващата година, за да нямаме тези стресови ситуации, каквито ги имахме тази година. Не бих казал, че сезонът е добър, напротив той е един от най-лошите поне от 10 години насам", казва Гешо Любенов, член на Варненска туристическа камара.


Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ