Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Киото привлича с неповторими места

16 август 2019, 13:33 /Редактор: Калина Петрова

Киото
Сн.: iStock

Мнозина българи, които пристигат с влак в Киото – това е най-популярният и най-удобният начин за придвижване в Япония, ще бъдат силно учудени колко напред сме били, когато една от най-големите атракции на ресторантска София беше вагон – ресторантът.

Сега е така в Киото – ще видите радостни семейства, които изкарват уикенда си, седнали на масите в откритата или закритата част на подобно заведение. Веднъж пристигнали в старата японска столица, трябва да вземете метро до двата й най-прочути двореца.

По-интересният е лятната императорска резиденция с веселото име Ниджо-джо. Паметник на световното наследство на ЮНЕСКО, той е строен от 1601 до 1603 г. от най-мощния в цяла Япония, разделена в епохата на повече от 200 държавици, шоугн Токугава. Гори и е възстановяван, докато последната реставрация от 2011 г. го представя в сегашния му вид. Разходката из залите на основната зала е интересна, но приказката в невероятния парк на двореца, където човек просто не може да спре да снима безбройните красоти наоколо – природни и дело на работливата ръка на човека.

За около пет минути от централната гара специален влак ще ви откара до другото световно наследство на ЮНЕСКО в Киото. Това е най-известният храм в цяла Япония, наречен Фушими инари. Със сигурност сте виждали уникалните снимки от него с безкрайния низ от оранжеви на цвят двери, разположени една след друга в неспирен поток. Мястото е наистина неповторимо, а изкачването нагоре по хълма през множеството порти е изненадващо приятно, дори в жегата. Заслужава си много повече от Златния и Сребърния храм, които също са забележителности на старата столица.

Киото има и друга забележителност, която даже Холивуд оцени. Това е една невероятна бамбукова гора. Растенията са супер високи и образуват удивителен лабиринт. Във филма с Матю Маконъхи, носителят на „Оскар” беше решил да намери смъртта си в тази гора, като за целта измина целия път от Щатите дотам. Накрая и той, като повечето хора, които се отбиват в зелената шир, се зареди с нова енергия и се върна към живота.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ