Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Фестивал на хвърчилата ни връща на морето

15 септември 2019, 15:36 /Редактор: Калина Петрова

Фестивалът на хвърчилата в Шабла
Сн.: Bulphoto

Дългият уикенд около 22 септември, който ни предстои е идеално време да се върнем за малко на морето и да задържим лятото в първия ден на есента. Повод дава фестивалът на хвърчилата. Уникалният форум събира любителите на гоненето на вятъра в Шабла. И то не къде да е, а в местност с прекрасното име Малкото море.

Край Малкото море ще бъдат разположени шатрите на артработилници за изработка на хвърковатите произведения на изкуството. Освен тях, сръчните майстори ще сътворяват също картички, бижута, апликации от естествени материали. За онези, които са начинаещи ще има уроци по управление на хвърчило, за да могат да се впишат идеално във феста. Ще има и много сувенири. Пускането на хвърчила не е единствената атракция, която домакините предлагат в събота и неделя.

Организирани са пешеходни турове в удивително красивата и позната на малцина у нас околност на Шабла. Специално внимание заслужават причудливите скали над морето – ще се почувствате, сякаш ще се пренесли в Ирландия.

В цвета на острова е решен Зеленият образователен център, където ще научите всичко за природата на Шабла и Приморска Добруджа, особено за множеството птици, които можете да наблюдавате до вас да се състезават с хвърчилата. Там човек може да стане и дарител за следващия фестивал догодина.

Разбира се, местната кухня ще бъде представена на феста, където местни фермери ще изложат биологичното си производство. А за доброто храносмилане ще помага
съпроводът от живата музика на сцената на форума. Стартът на празниците е в петък вечер с Поезия и фотография, продължението е в събота и неделя при Малкото море.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ