Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Една нощ в музеите във Виена с един билет

1 октомври 2019, 10:15 /Редактор: Лилия Чалева
132 музея във Виена ще отворят за 20-и път врати за нощно посещение

132 музея във Виена ще отворят за 20-и път врати за нощно посещение
Сн.: Официална страница

На 5 октомври, точно в 18:00 часа, 132 музея във Виена ще отворят за 20-и път врати за нощно посещение, съобщиха от Бюрото за връзки на община Виена.

С един билет желаещите ще имат възможност да посетят участващите музеи, сред които са дворецът "Белведере", Природонаучният музей и Музеят за история на изкуството, обектите в Квартала на музеите (включително MUMOK и "Леополд"), "Албертина", където са изложени над 200 картини и гравюри на Дюрер.

В музея "Леополд" може да бъде разгледана уникалната изложба, посветена на Виена от началото на ХХ век и модернизма, който променя изобразителното изкуство. На фона на произведенията на най-известните представители на сецесиона ще звучат и откъси от писмата на Густав Климт и Егон Шиле.

Тазгодишната Нощ на музеите предлага и последен шанс за посещение на Виенския музей на ракията. Специално за събитието музеят ще организира обиколки на всеки 15 минути, в които сътрудниците ще разказват за традициите във варенето на ракия и ликьори във Виена. Малкият частен музей има над стогодишна история и фенове по цял свят, сред които Мерилин Менсън, Джъстин Тимбърлейк и Рамщайн. И след закриването на музея във виенския квартал Майдлинг магазинът на Гералд Фишер ще продължи да работи, а посетителите ще могат да опитват и да си купят традиционни виенски алкохолни напитки.

За Нощта на музеите във Виена са подготвени още ред специални беседи, изложби и обиколки, а билетът дава възможност за безплатно пътуване от 17.30 ч. до 1.30 ч. през нощта в цялата мрежа на виенския градски транспорт, както и на допълнителните автобуси, свързващи отделните обекти.

Цената на билетите е 15 евро за възрастни, 12 евро за студенти и ученици, а за деца до 12 години е безплатен. Автобусите по двете линии, които свързват всички включени в програмата музеи, ще се движат на интервал от 15 минути.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ