Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

БДЖ пусна пробно системата за онлайн продажба на билети

3 октомври 2019, 15:25 /Редактор: Лилия Чалева

Централна гара София, БДЖ, влак
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

От днес "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и "Информационно обслужване" АД въвеждат в пробна експлоатация пълната функционалност на билетоиздаващата система, която включва възможността за онлайн купуване на билети за всички влакове на територията на страната, съобщиха от БДЖ.

Системата е изпитвана многократно в тестова среда и за нейното нормално функциониране е много важно да бъде приложена пробно в реална среда, като са взети мерки за своевременно отстраняване на евентуално възникнали неточности в конкретни ситуации.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз и удобен начин за купуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява визуален избор на спални и места за сядане, съгласно композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент.

Особено удобна за клиентите е възможността да се купуват билети чрез таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Онлайн платформата на билетоиздаващата система е достъпна на адрес: https://bileti.bdz.bg/. Билети могат да бъдат купени онлайн не по-късно от три часа преди заминаване на конкретния влак по разписание.

Поради продължаващия процес по обработка на заявки, в първоначалния етап все още ще бъде достъпна и платформата за онлайн резервации и продажба на билети за ограничен брой влакове на адрес: https://bdztickets.com/.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ