Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Три НЛО край Москва са туристически магнити

9 октомври 2019, 09:54 /Редактор: Калина Петрова

Едно от НЛО-та около Москва
Сн.: Официална фейсбук страница

Освен всичките си класически туристически магнити като Кремъл, Болшой театър, олимпийския стадион, цирка и куп други, Москва има и удивителни нови обекти, които повечето посетители изпускат. Край най-големия град в Европа, чието метро вече обхваща целия околен район – така нареченото Подмосковие, например има 3 НЛО.

Едното е напълно истинска летяща чиния. Апаратът, който досущ напомня космическите кораби от филмите и легендите, е с познатия дизайн, при това наистина е летателен. Още в съветски времена започват изпитанията на ЕКИП, както е наречена странната машина. Днес тя е част от експозицията на Държавния военно-технически музей в неговата открита част. Намира се в подмосковното село Ивановское, недалеч от което бунтовникът – станал за малко цар на Русия и познат главно от оперите с изпълненията на прочутите ни басове – Борис Годунов, е мислел да премести столицата на държавата. Въпросният апарат е секретна военна разработка до разпадането на СССР преди Коледа на 1991 г. На всичко отгоре машината не само лети, но и плава – тя е от типа амфибия, когато попадне във вода. Проектът е закрит чак през 2001 г., вече при президента Путин. 

В недалечното село Протасово мнозина твърдят, че често са наблюдавали истински НЛО да кръжат в небето. Руските уфолози наричат местността „аномална зона”. Предприемач на име Александър Пяткин решава да се възползва от славата на селището и построява летяща чиния до Фряновското шосе. Сега тя е открит за посещения туристически обект, любим особено на децата и тийнейджърите. Първоначалната му идея е да направи от „НЛО-то” кафене. Но я превръща в нещо като изследователски център, защото освен летящи чинии, над селото и съседните Огудньово и Душоново по небето понякога се появявали и странни и необясними петна.

В зоната има и трети обект, който напомня на космически кораб. Той е в Барвиха, където е една от резиденциите на руските президенти и санаториума на висшата власт още от времената на соца. Това „НЛО” е задължително за посещение от любителите на архитектурата. Защото е творение на самата най-голяма жена – архитект в цялата история на света – вече покойната Заха Хадид. Тя го построява през 2012 г. за местния милиардер Владислав Доронин. И е много важно за архитектурните туристи, а у нас те напоследък бързо се множат, да знаят, че това, а не направеното отново от Хадид културно средище – нещо като НДК на името на експрезидента Алиев в Баку, е първата сграда в света, която е направена без прав ъгъл. Ние вече сме ви водили на посещение в уникалната сграда, която е голяма гордост на цял Азербайджан, а сега ви откриваме още една от невероятните тайни на легендарната Заха. Около вдигнатото от нея НЛО, както може да се предположи от името, е разположена прекрасна борова гора с кристално чист въздух, също както около домашната резиденция на нашия соцдиктатор Тодор Живков в Банкя.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ