Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Със 183 мола Джакарта е световен рекордьор

28 октомври 2019, 15:22 /Редактор: Калина Петрова

Джакарта
Сн.: Официална фейсбук страница

183 мола на 12 милиона население – по този показател Джакарта е номер 1 в света, а на глава от населението индонезийската столица изпреварва българската, която е сред лидерите.

6-етажен „Луи Вюитон”, какъвто няма дори в домашния му Париж, е сред забележителностите на най-изискания от търговските центрове – „Индонезия гранд”, разположен в един комплекс с хотела „Кемпински”, между другите селективни места за настаняване като „Мандарин Ориентал” и „Гранд Хаят”, точно срещу „Пулман”. В него човек може да намери и по-изгодно, и по-луксозно пазаруване, а също и много и разнообразни заведения с всякакъв вид кухня, а на върха на небостъргача, на който е в основите, е един от най-тренди баровете на града „Скайе”, който открива приказна гледка към върховете на високите сгради, образуващи ситито на многомилионния град, от което българското посолство е на две крачки.

Може би по-атрактивно е посещението на най-големия в света пазар за плодове и зеленчуци. Той също е направен като мол със съвременна голяма сграда, която да побере всичко под един покрив. Това е истински храм на храната от всякакъв вид и характер, освен плодовете и зеленчуците, на които тази държава до екватора е изключително богата. Хора от цял свят пътуват до Индонезия, за да пазаруват и двете й най-типични изделия.

Ризите и шаловете батик са с планетарна известност заради своите причудливи орнаменти, като могат да се купят на цени от 4 до 400 евро в местната валута - рупии. Много популярна е и мебелната индустрия на тази изключително богата на супер дървесина страна, която вече прави не само традиционните неща, но и изделия в духа на последните дизайнерски тенденции. А цените са много по-ниски от онези на по-некачествените италиански образци.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ