Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Дърво на желанията оживява на истанбулското летище

5 ноември 2019, 09:59 /Редактор: Калина Петрова

дърво на желанията на Истабулското летище
Сн.: Официална фейсбук страница

Малко встрани от главната алея на централното лоби на новото летище в Истанбул, е разположено едно дърво. Там всеки пасажер, който има свободна минутка, може да напише на лист и да закачи съкровено желание – своя мечта, която иска да му се сбъдне.

Кратка проверка показа, че дори фенове на български футболни клубове прибягват до тази последна надежда, предвид тъжното развитие на великата игра по нашите терени.

Растителният елемент сякаш оживява оригиналния, но малко студен интериор на аерогарата с нейния огромен, нечовешки мащаб. Още по-приятното е, че тя служи за украса на входа на зоната от лобито, която е превзета от анадолската кухня. Едно до друго са разположени заведения, където може да се опита прочутата скара, митичните мезета, невероятните тестени изделия, сладкарските изкушения, които докарват туриста до състоянието „байгън”, типичния чай в крушовидни чашки, легендарното турско кафе и прославения и по нашите земи айран, който влияе по-добре от витамин и аспирин, ако човек има дълъг престой на летището преди или след изтощителен полет.

А от тази аерогара ние – българите, най-често летим към далечните източни дестинации. Всичко това се консумира на фона на трелите на популярни песни от световната забавна музика, изпълнени на турски език от местните звезди и поради това звучащи доста интересно. От зоната с общите столове и кресла за всички заведения в национален стил веднага се влиза в тази част на безмитния магазин, в която са наредени безброй видове локуми и други кулинарни сувенири, които повечето туристи отнасят от Турция.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ