Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Улица „Риджънт” запали светлините на коледната украса

20 ноември 2019, 09:14 /Редактор: Калина Петрова

На улица Риджънт запалиха коледната украса. Тази година темата на декора е полетът на ангела
Сн.: Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

 Хиляди хора се събраха на традиционното, вече №200, запалване на коледните светлини на една от най-главните и  най-лъскавите улици на Лондон, която свързва „Оксфорд” и „Пикадили” и дели центъра на британската столица на артистична и шопинг част.

„Риджънт” е вероятно от най-знаменитите пътни артерии в целия свят, а сериозен дял в славата й на нещо неповторимо се дължи и на въпросния предпразничен ритуал. Той се извършва с натискането на специален червен бутон, което по традиция правят няколко горещи звезди. Освен да пуснат символично светлините на коледната украса, те също така и забавляват събралото се за церемонията множество като изнасят концерт на специалната сцена, ярко решена в синьо.

Забързаното и винаги натоварено движение, включително няколкото линии от легендарните червени двуетажни автобуси, които са символ на Лондон, както и също така знаковите черни ретро таксита на метропололиса, са спирани от движение за шоуто. То, разбира се, е придружавано и от ярки илюминации – фойерверки, заря, светлинна и звукова програма. Тази година темата на декора на „Риджънт” е полетът на ангела или може би на Икар, защото именно фигурата на излитащ човек с криле е възловата в гирляндите от електрически тела.

Легендарният „Кафе Роял”, коронният магазин на „Бърбъри” и множество други институции на доброто изкарване и на перфектния шопинг по британски са на улица „Регентска” и в нейните прочути преки. Място, което задължително трябва да бъде посетено, а по време на коледно – новогодишните празници е сред най-примамващите в света. Особено веднага след Рождество Христово, когато започват наистина зашеметяващите намаления, които не са декоративни и на стари колекции, каквато е практиката в София.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ