Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Тиволи: околосветско пътешествие за Коледа в Копенхаген

4 декември 2019, 10:00 /Редактор: Лилия Чалева

Тиволи предлага околосветско пътешествие за Коледа, без да напускате Копенхаген
Сн.: Dir.bg

Тиволи е мечтаното коледно пътешествие за децата. Легендарният и най-стар увеселителен парк в сърцето на Копенхаген е чудесно място, на което, стоейки само в него заедно ще обиколите света по един уникално красив и забавен начин.

Защото павилионите му са събрали духа и архитектурата на Скандинавия с Русия или Далечния Изток и други земи по един мил и домашен начин. И нека не забравяме, че датчаните са най-добрите разказвачи на приказки в целия свят - това е градът и родината на най-великия от всички създатели на истории за деца, а и за възрастни Ханс Кристиан Андерсен.

Първо, паркът е супер удобен за стигане от международното летище, едно от най-гостоприемните и най-уютните в света с дървото в интериора си. С шатъла оттам, който спира на гарата, остава само да пресечете булеварда и да влезете през някой от входовете – дали през бутиковия хотел, чийто ресторант и бар влизат в градините на Тиволи или през фантастичния му параден вход с арката, едновременно толкова европейска и класическа, но и напомняща стила на величествените сгради в Бомбай, която е един от символите на Копенхаген, не по-малко от малката Русалка.

Докато хлапетата тичат наоколо и ококорените им очи се пълнят със светлини и красиви картини от декорацията на парка, или пък се радват на забавленията в него, възрастните вземат по чаша Глог, същото като Грог, ама на датски. Има си и коледен базар за всички, които го пожелаят. Докато се разхождат без цел и посока, но в отлично настроение.

Който е жаден за пазаруване, пак само с едно пресичане се озовава на централния градски площад или тръгва оттам по главната търговска улица „Строгет”, украсена, както подобава, където шопингът е от най-масовите до най-престижните световни марки. С възможност за отмора в ретросладкарницата, от чийто ъгъл започва голямото ларго към зданието на парламента и правителството на малкото, но богато кралство с най-високия стандарт в ЕС. Ако изкарате докрай търговската улица, ще се озовете на най-красивото място в Копенхаген – Нийхавен или Новото пристанище, където има цели два коледни базара – пред фамозния хотел „Англия” и покрай самия канал с разноцветните кораби.

Но както там, така и при Операта силните ветрове от морето със сигурност ще ви накарат да направите кръгом и да се върнете в уютния и много по-топъл парк на Тиволи.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ