Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Дестинации, които да посетите за празниците

6 декември 2019, 09:43 /Редактор: Стелиян Стоименов

Дестинации, които да посетите за предстоящите празници
Сн.: iStock

Четири от най-приказните коледни дестинации, до които си заслужава да пътувате този декември

Коледата е пълна с магия, която ни завладява много преди настъпването на празника. Тя се крие между елховите клонки, украсени с красиви играчки, долавя се в аромата на горещия шоколад и портокалите, блести заедно с разноцветните лампички. Коледа е уют, изпълнен с любов и със смеха на близките ни. Но макар да се свързва предимно с дома, всъщност няма по-подходящо време за едно вълнуващо пътуване, наситено с много нови преживявания. През декември светът се изпълва с добро настроение, превръщайки различните градове по света в още по-примамливи дестинации за посещение. Представяме ви  четири от тях. Започваме с най-магичния град по това време от годината:

Виена, АвстрияСамо на час разстояние със самолет, може да преживеете бляскава Коледа -  като по филмите! Освен с красотата си, градът е известен още с неповторимата си коледна атмосфера.Тук се намира предшественикът на всички коледни базари – „Виенският коледен сън“, който е проведен за първи път през 1294 г. В наши дни той обхваща централния площад пред величествената сграда на кметството „Ратхаус“ и умее да сбъдва всякакви желания. Наблизо има сцена, на която се поставят театрални представления, а из целия град се изнасят редица класически концерти на открито.

И тъй като пътуването е магия, за него ви трябват верни помощници. Един от най-добрите приятели на пътешественика е кредитната карта от Пощенска банка, която буквално сбъдва желания. Сред бонусите, които тя осигурява са Fast track и VIP lounge, които ви  създадат празничното настроение още от първите моменти на пътешествието.

Да не забравяме и, че с всяко използване на кредитната карта картодържателите на Пощенска банка, получават бонуси, които след това лесно обменят в парични награди.

След като кацнете в австрийската столица, не се колебайте да отскочите до останалите известни атракции на града - дворецът Шьонбрун, впечатлил милиони хора, и катедралата „Свети Стефан“.

И ако по безбройните увеселителни паркове по света има копия на легендарното Виенско колело, то тук се намира оригиналът, който тази година навърши 122 г.. Атракционът е прекрасно изживяване за цялото семейство, което ви дава възможност да се насладите на панорамна гледка отвисоко на целия град.

Прага, ЧехияПрез декември Златна Прага се превръща в истинска коледна приказка. Благодарение на разнообразната си архитектура от различни периоди - от барок до готика, градът е сочен за едно от най-красивите места в Европа. По това време на годината внушителните сгради са осветени от многобройни празнични светлини, които карат мястото да изглежда приказно. Обиколка с файтон, теглен от два коня, несъмнено ще ви накара да се почувствате така, сякаш реалността неусетно се е преляла във вълшебен сън.

Разходката по Карлов мост, простиращ се над река Вълтава, който е своеобразна галерия от скулптури, със сигурност ще допълни това усещане, а стъпите ли в историческата част Старе место - никога няма да искате да се събудите.

Кьолн, ГерманияИма стотици причини, поради които човек трябва да посети Красавеца на Рейн, но специално преди празниците те са точно седем. Това е бройката на прекрасните коледни базари, намиращи се в четвъртия по големина град в Германия. Безспорно всеки един от тях има с какво да впечатли своите посетители, но най-атрактивният е плаващият базар. Той е най-големият, носещ се върху повърхността на вода, в Европа и се помещава на борда на кораб, от който се разкрива спираща дъха гледка към легендарната катедрала „Свети Петър и Света Мария“ - включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и представлява един от най-ярките символи на средновековната църковна архитектура.

Друга задължителна спирка в обиколката на града, която допълнително ще подслади престоя ви, е шоколадовият музей Lindt-Imhoff. В него, наред с всичко, което ще видите, е и удивителният 3-метров фонтан, захранван от 200 литра горещ шоколад. Можете дори да го опитате.

Белград, Сърбия
 За последно оставяме нещо съвсем близо до България - бижуто на Балканите предлага на посетителите си един съвсем нов свят, макар той да е изпълнен с познат темперамент. В сръбската столица разполага с много забележителности, а западните ни съседи определено имат слабост към предстоящите празници.

През декември почти няма дръвче, което да не грее от светлини, а централната улица „Княз Михаил“ е богато украсена, завършваща в площад „Република“, където се издига високата коледна елха, до която всяка година се добавят нови декорации и инсталации. Не можете да си тръгнете, обаче, без да сте се разходили из някогашната Белградска крепост - Калемегдан, която днес е превърната в удивителен парк.

Надяваме се, че се уверихте, че приказният коледен дух е съвсем близо до нас. Затова можете още днес да планирате пътешествието си до някоя приказна дестинация, а след това просто да да стегнете багажа и да зарадвате хората, заемащи специално място във вашето сърце!

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ