Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Кои са 10-те най-добри лоукоста в света?

9 декември 2019, 10:25 /Редактор: Калина Петрова

Водещата позиция е за малазийската „ЕърЕйша”
Сн.: Официална фейсбук страница

Когато идват празници, много важно е да можем да разчитаме на надеждното си придвижване и именно по тази причина преди броени дни се появи новата световна класация на най-добрите евтини превозвачи по въздух. Кой е казал, че пътуването с нискотарифни компании – т.нар. лоу кости, трябва да бъде разочароващо?

Нищо подобно, истината е, че повечето тарифни авиолинии все повече заприличват на конкурентите си, при това най-вече в минусите. Скайтраткс направи световна класация на най-добрите лоукости, базирана на сравнение между предлаганите на борда услуги, закъсненията, губенето на багаж и всичко онова, което е свързано с полета от пристигането на летището за заминаване до стигането до центъра на града, накъдето сме се отправили, защото всичко това е обект на сервиз от авиокомпанията, която сме избрали.

На десето място е поставена немската „Евроуингс”, дъщерна на „Луфтханза”, която е едва от 2015 г. в лоу кост сектора. Тя бе класирана трета за европейски дестинации и пета за по-далечни.

Едва девета е най-голямата авиокомпания в Европа, при това не само сред нискотарифните, ирландската „Раянеър”, която е добре позната у нас и лети усилено от и до нашата страна. Причината за незавидната позиция е делото, което се водеше срещу нейната политика за ръчен багаж.

Малко познатата по нашите ширини индийска „ИндиГо” е осма. Седма е канадската „УестДжет”, която пори небесата вече четвърт век. Преди нея е австралийската „ДжетСтар”, която е дъщерна на основната за страната – континент „Кантас”.

„ЕърЕйша Х” е на пета позиция, прочута с най-добрата Премиум класа на света. Най-голямата и най-старата в света американска „СаутУест” се класира в подножието на почетните места. Бронзовата позиция в планетарната ранглиста е за „Норуиджън”, която в други класации е втората най-добра авиокомпания в Европа. Норвежците се превърнаха в силен фактор на авиопазара, особено в Западна и Северна Европа.

Британската „Изиджет”, която лети от години от и до България, се класира на второ място в света и на първо в Европа сред нискотарифните авиолинии.

Водещата позиция е за малазийската „ЕърЕйша”, която обслужва 100 дестинации и често се ползва от българите, особено в региона на Югоизточна Азия, например между Тайланд и Сингапур.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ