Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

С течности на борда на миланските летища от ЧНГ

13 декември 2019, 14:19 /Редактор: Калина Петрова

Летището в Милано
Сн.: Официална фейсбук страница

Който избере Милано за пътешествие през новата година, трябва да знае, че след дълги 19 години мъка, на двете милански летища Малпенса и новоремонтираното Линате, до които има преки тарифни и лоу-кост полети от София, вече няма да има ограничение до 100 милилитра за пренасяните в личния багаж течности.

Напомняме, че то беше въведено след атентатите през 2001 година в Ню Йорк. Ако не успеят от самата Нова година, най-късно от края на пролетта – началото на лятото, домакините въвеждат цяла нова система. Отказът от този контрол започна от основни азиатски летища, а сред първите в Европа, които правят контрареволюцията са именно миланските.

Целта е да не се вадят от багажите на скенерите течностите, компютрите, телефоните, таблетите. Така ще се спестява време от чакане на опашките и ще се съкрати периодът за качване, а оттам закъсненията на самолетите. Това става възможно след инвестиция от 17 милиона евро в „смарт секюрити” или умна сигурност.

Нови автоматизирани линии за контрол на багажа ще позволят преминаването през всяка от тях на 250 души на час или над 4 в минута, което ще бъде пъти по-бързо от сега. Нови машини ЕДС-ЦБ и ТАК заменят вредните с инфрачервени лъчи на скенера за хора. С друга инвестиция от 21 милиона евро става възможно пасажерите да не трябва да показват документи на всяка крачка, а само веднъж, и не на безброй служители, а на машини. Това ще стане чрез инсталиране на 25 електронни бординг гейта, 10 гишета пред-сигурност и 7 за сигурност. Ще има 21 места за собственоръчно оставяне на багаж, без чекиране на Малпенса и 8 на Линате. За да се използват, ще бъде необходим предварителен чек-ин.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ