Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Пампорово откри скисезона. Какво предлага?

13 декември 2019, 14:22 /Редактор: Лилия Чалева

Скиори
Сн.: Bulphoto

Хиляди скиори и сноубордисти се спуснаха по пистите в Пампорово в първия ден на скисезона. Лифтовете в курорта возят днес безплатно за откриването на сезона, а от 14 до 20 декември дневната лифткарта е на промоционална цена от 43 лева.

Ново поколение СПА център, богат културен календар и въвеждане на няколко различни вида лифткарти са основните новости в Пампорово през този зимен сезон, коментира Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД. Днес са отворени три писти и работят пет лифта в скизоната.

Откритият през лятото Конгресен център в хотел "Перелик" разгръща през зимния сезон богат културен календар, информират от дружеството. Всяка събота в залите на Центъра ще има концерти, представления, театрални постановки и други събития.

Към конгресния комплекс в хотел "Перелик" от този скисезон се добавя изключително модерен, според Мариан Беляков, СПА център с площ от 2000 квадрата. Според директора всички инвестиции са изцяло нова посока, в която се развива Пампорово, и предпоставка за налагане на курорта като целогодишна дестинация.

Приключилият летен сезон е изключително силен, след въвеждането на 30 нови летни продукта и отварянето на Конгресния център, отчитат от "Пампорово" АД. Още в първите месеци на функционирането на конгресния блок, в залите са организирани събития на едни от най-големите фирми в България.

През зимния сезон ще предложим още по-голямо разнообразие от продукти и начини за забавление на нашите гости, допълва Беляков.

Съдейки по осезаемия ръст при ранните записвания, заетостта на хотелите през зимата се очертава добра, уточняват от дружеството. Основни клиенти за Пампорово и през този скисезон ще бъдат българските и балканските туристи. Традиционно силни за курорта остават ирландският и британският пазар, които запазват едни и същи нива през последните години. Няма промяна и в записванията на руските туристи.

От "Пампорово" предупреждават любителите на зимните спортове да следят всекидневно информацията за състоянието на скизоната и актуалните условия за каране на ски, тъй като според метеорологичните прогнози предстои затопляне на времето в следващите дни.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ