Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Маркирана е опасна пътека до връх Стража

17 декември 2019, 13:09 /Редактор: Лилия Чалева

Маркирана е опасна пътека до връх Стража
Сн.: Facebook

Маркирана е опасна пътека до връх Стража в едноименната планина, алармира Трънското туристическо дружество. Тя е с начало село Лялинци и е в син цвят. Маркировката не е направена от Трънското туристическо дружество, уточняват от организацията.

Синята маркировка е по изключително тежък маршрут с много голям наклон и сипеи в най-стръмната част. Трънските туристи препоръчват тя да се избягва, или ако някой реши да прави кръгов маршрут, е възможно да ползва синята за изкачване /на изкачване ще е изтощително, но не и опасно/. Слизане по синята, особено в мокро и снежно време, ще е истинско изпитание дори и за опитен планинар, предупреждава Трънското туристическо дружество.

Маркирана е още една пътека с начало село Лялинци до връх Стража в червен цвят, съобщава още дружеството, уточнявайки, че и тази маркировка не е негова. Червената марка обаче е по класическата пътека от селото, която местните туристи са изчистили преди 2 години преди изкачването в подкрепа на провелия се референдум в пограничния край. Според членовете на Трънското дружество тя е направена добре, следи се без проблем, пътеката е подходяща за всеки.

Трънското туристическо дружество издирва човека, маркиращ из Любаш, Стража и Ездимирската планина, за да се свърже с него, с цел координиране на маркировките и пътеките.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ