Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Очакваме над 170 000 английски туристи през 2020-а

23 януари 2020, 11:33 /Редактор: Лилия Чалева

Мениджъри на Jet2.com&Jet2Holidays и министър Ангелкова в Мадрид
Сн.: Официална страница

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Мадрид с Иън Доутфайър, директор "Бизнес развитие", и с Джанис Матър, директор "Летища и туристически организации" на Jet2.com&Jet2Holidays.

Разговорът с представителите на висшия мениджмънт на втория по големина британски туроператор бе в рамките на работното посещение на българския министър в Испания по повод 40-ото международна туристическо изложение FITUR. В групата на туроператора има и собствена авиокомпания, съобщи пресслужбата на МТ.

Великобритания е изключително важен пазар за българския входящ туризъм, по данни на Националния статистически институт от януари до ноември 2019 г. близо 452 хил. туристи от Обединеното кралство са посетили страната ни, като броят им се е увеличил с 20,3 на сто спрямо същите месеци на 2018 г., заяви министър Ангелкова пред събеседниците си.

Тя посочи още, че е важно за страната ни да партнира с големите туроператори и изрази удовлетворение, че все повече граждани на Великобритания избират България за своята почивка и ваканция. Благодарение на министър-председателя Бойко Борисов и на правителството става възможен механизъм за стимулиране на организирания туризъм в страната, като чрез реклама и маркетинг ще бъдат насърчавани чуждестранни пътувания към България в условията на изключително силната международна конкуренция, допълни министърът.

От своя страна събеседниците й потвърдиха категорично, че България е все по-привлекателна за британските туристи не само с популярните летни и зимни ваканции, но и с разнообразни оферти за културно-исторически, балнео- и СПА туризъм. Те заявиха, че задълбочаването на партньорството между България и Великобритания ще допринесе за развитието на туризма, който е важен икономически сектор и за двете държави.

През тази година Jet2.com&Jet2Holidays планира увеличаване на британските туристи към България, като към момента се очертава те да са над 172 000 спрямо 108 000 през миналата година. Предлагат се оферти за Черноморието. Полетите започват от месец май и са с прогноза да продължат до средата на октомври. България става все по-предпочитан маршрут и туристите ни отсядат в страната ви между 7 и 14 дни, стана ясно от думите на представителите на британския туроператор.

Jet2.com&Jet2Holidays започнаха полети от Обединеното кралство до България през летния сезон на 2019 година. Те оперират от 9 британски летища до летище Бургас, изпълнявайки 15 полета седмично между 6 май и 28 септември. Предлагат избор от над 50 хотела в България. Данните на компанията показват, че 50 процента от туристите отсядат в 4-звездни хотели.

Още новини »

Изпрати на приятел
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ